info@filipposbc.gr / 6932335069
info@filipposbc.gr / 6932335069

Μπένας: “Πιστεύω θα έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα στη Λαμία”

Ο φόργουορντ/σέντερ του Φίλιππου Βέροιας (Β’ Εθνική, 3ος όμιλος), Σταμάτης Μπένας, έκανε τη δική του παρέμβαση στην εκπομπή “Γυρνώντας την Ελλάδα” με την Αθηνά Πατρινού και τον Δημήτρη Μελίσση.

Αναλυτικά είπε:

Για το δυστύχημα στα Τέμπη: “Αρχικά, να μεταφέρω εκ μέρους όλων των μελών της ομάδος τα θερμά μου συλλυπητήρια για το δυστύχημα που έχει γίνει και μας έχει συγκλονίσει όλους, γιατί δεν είχαμε και την ευκαιρία να τα πούμε δημόσια”.

Για το σαββατιάτικο (11/03) εκτός έδρας παιχνίδι με τον Έσπερο Λαμίας: “Αυτό το παιχνίδι, ναι μεν είναι πρόκληση για ‘μας, γιατί πρέπει να κερδίσουμε αν θέλουμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω, να μπούμε στα play-off και να πάμε τον Έσπερο στο 2-0, αλλά θεωρώ ότι είναι εξίσου πολύ δύσκολο, καθώς πρόκειται για μια πολύ έμπειρη ομάδα, με πολύ έμπειρους παίκτες, ‘δεμένη’ ομάδα και αξιόλογο προπονητή. Για ‘μένα προσωπικά είναι απ’ τα φαβορί για την άνοδο, μαζί με τον Βίκο και εμάς. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα, θα προσπαθήσουμε να ‘χτυπήσουμε’ τα αδύναμα σημεία της Λαμίας και πιστεύω θα έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα”.

Για το ότι ο Έσπερος προέρχεται απ’ την ήττα από τη Νίκη Βόλου: “Σίγουρα μάς ‘φοβίζει’ αυτό, γιατί έχουν κάνει μια θεωρητικά ‘γκέλα’ και θεωρώ ότι θα μπουν πολύ υποψιασμένοι στο παιχνίδι και θα τα δώσουν όλα, διότι για μια ομάδα που έχει στόχο στην άνοδο οι δύο σερί ήττες είναι πάρα πολλές. Και ειδικά μια ήττα στην έδρα τους και με την πιθανότητα να διασταυρωθούν μαζί μας στα play-off, αν είμαστε και οι δύο και να τους έχουμε στο 2-0. Τα κοιτάζουν όλα και πιστεύω ότι θα μπουν πολύ “διαβασμένοι” και υποψιασμένοι στο παιχνίδι”.

Για τις 6 σερί νίκες του Φίλιππου: “Εμείς, εκτός απ’ το τακτικό κομμάτι δουλεύουμε και στη διαχείριση και το ψυχολογικό κομμάτι, ο κόουτς ασχολείται πάρα πολύ με αυτό. Επίσης, η ψυχολογία μας δεν έπεσε και σε σερί ηττών που κάναμε φέτος, διότι λειτουργούμε σαν μια οικογένεια, δε σκύβουμε το κεφάλι ποτέ, πάντα στο μέτρο του δυνατού και με σεβασμό προς τον αντίπαλο και προσπαθούμε για το καλύτερο. Ας ελπίσουμε ότι θα συνεχιστεί το σερί”.

Για το ότι είναι 2οι, ενώ πολλοί τους πίστευαν εκτός τετράδας: “Θεωρώ ότι περισσότερο μάς πεισμώνει αυτό. Δε μάς υπολόγιζαν, δε μάς έβαζαν στις top-4 ομάδες του ομίλου, αλλά με τ’ αποτελέσματα που έχουμε κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος δείξαμε ότι μπορούμε να μπούμε ‘σφήνα’. Δεν έχουμε κάνει, πάντως, μια μεγάλη νίκη εκτός έδρας και μπορεί να έρθει η ώρα να γίνει στο παιχνίδι με τον Έσπερο. Πρέπει να γίνει μια τέτοια νίκη μ’ ένα δυνατό αντίπαλο εκτός έδρας αν θέλουμε να προχωρήσουμε παραπάνω και να μπούμε στα play-off”.

Για τη συνεργασία του με τον κόουτς Ευθύμη Κοθρά: “Με τον κόουτς ήμασταν και συμπαίκτες και φίλοι, έχουμε προσωπικές σχέσεις. Είναι και δύσκολο και εύκολο, είναι κάπου ενδιάμεσα όλο αυτό. Θεωρώ ότι είναι στο χαρακτήρα. Προσπαθώ να το διαχειριστώ, καμιά φορά μπορεί να τού πω και μια κουβέντα παραπάνω, γιατί υπάρχει οικειότητα, όπως και αυτός το ίδιο. Παρ’ ότι είναι η 1η χρονιά τού κόουτς, το πάει πολύ καλά, το διαχειρίζεται πολύ σωστά. Πιστεύω ότι έχει μέλλον σαν προπονητής. Αν έχει την υπομονή και τη θέληση θα έχει μέλλον στην προπονητική”.

Για τον 3ο όμιλο: “Πιστεύω ότι είναι πολύ δυνατός ο όμιλος, έχει πολύ δυνατές, οργανωμένες και σοβαρές οι ομάδες. Ένα κομμάτι που τον κάνει ακόμη πιο δύσκολο είναι και τα ταξίδια, τα οποία γίνονται απ’ όλους αυθημερόν, άρα είναι επιπλέον κούραση αυτό. Οι ομάδες είναι οργανωμένες, ειδικά οι 6-7 είναι περισσότερο και οι άλλες προσπαθούν. Θεωρώ ότι στη διασταύρωση του 3ου με τον 4ο όμιλο θα επικρατήσουν οι ομάδες του 3ου ομίλου, βάση δυναμικής και ρόστερ”.